Как възстановихме достъпа до фейсбук страницата на I. AM Design.

I. AM Design creates timeless designer clothes for women. Limited capsule collections that will make you feel unique.

  • Възстановяване на достъпа до компрометираната фейсбук страница.
  • Възстановяване на неправомерно изтеглената сума от фирмената сметка.

Ирен се свърза с нас в средата на месец октомври 2020г. силно притеснена. По време на срещата ни разказа цялата история как е компромеран личния и фейсбук профил, а на свой ред е била премахната като администратор от собствената си фейсбук страницата. За съжаление, Ирен е една от хилядите пострадили собственици на фейсбук страници, които бяха обект на масирана хакерска атака. Причината за това е ниското ниво на защита на личните профили на някои администратори на страници. 
Веднага след срещата ни Ирен смени личния си имейл адрес със защитен, промени го във фейсбук и активирахме двуфакторната ауторизация на фейсбук профила й. Това ни гарантира, че докато работим по възстановяването на достъпа до фейсбук страницата, ще сме напълно сигурни, че с профила й няма да се злоупотреби отново, а тя на свой ред малко по-спокойна. 
Предоставихме на Ирен цялата необходима документация по възстановяване на достъпа до фейсбук страницата й. Подготовката, от нейна страна, отне около 3, 4 дни, след което заведохме администраторски спор за администраторски достъп във фейсбук. Ежедневно общувахме със съпорта на фейсбук като междувремнно държахме Ирен в течение какво се случва. Отне около 10 дни да й възстановим достъпа до страницата. 
Докато тя се радваше, ние обаче забелязахме, че последиците от хакерската атака далеч не са само това. Установихме, че към личния й рекламен акаунт има "закачен" хакерски профил, който е пуснал реклами за над 200лв. Междувременно Ирен премахна картата си от методите на плащане, но хакерите са пуснали нова реклама. По този начин са блокирали рекламния й акаунт. Веднага премахнахме хакерския профил от рекламния й акаунт и подадохме сигнал за възстановяване на изтеглената сума от фирмената карта. Наложи се Ирен да направи баково извлечение, което помогна за успешното развитие на казуса. След няколко дни възстановиха сумата по сметката й, но за съжаление рекламния акаунт все още беше деактивиран от фейсбук. 
След поредния сигнал от наша страна, този път в рамките 1 час фейсбук съпорта активира рекламния й акаунт. 

Днес Ирен успешно рекламира своите страхотни дрехи във Facebook & Instagram, а ние й благодирм за доверието!

Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.