Съветът на специалиста

Често срещани проблеми с рекламните акаунти във фейсбук.

  • Какво да правите, когато вече са спрели рекламите Ви или са Ви блокирали рекламния акаунт?
  • Как да ги решим и до кого да се допитаме?
За да четете тази статия вече имате проблем. 
Не сте първите, няма да сте последните и успокойте нещата- всичко във фейсбук може да се разреши. Колкото и безнадеждно да е положението, винаги може да се намери решение за спрян рекламен акаунт. Напоследък доста зачестиха случаите, при които малките бизнеси, които сами създават рекламите си във фейсбук, се сблъскат с по-горния проблем. Ще разгледаме какви са причините за това и как може да решим подобен проблем. От опита, който имам към момента, мога да обобщя, че причините се коренят в две направления: 1. Нарушена политика на поверителност. 2. Нарушени правила за рекламиране. Какво означава това на разбираем език? Това означава, че НЕ може да рекламирате следното съдържание: Цигари, Алкохол, Хазарт, Лекарства, Криптовалута, Реклами от типа „преди – след“ / за загуба на килограми/, Наркотици, Хранителни добавки като анаболни стероиди, хитозан, кофрей, дехидроепиандростерон, ефедри и растежни хормони, Оръжия, боеприпаси и взривни вещества, Продукти или услуги за възрастни / като рекламите за контрацептиви трябва да се съсредоточат върху контрацептивните качества на продукта, а не върху сексуалното удоволствие или сексуалното усъвършенстване, и трябва да бъдат насочени към хора над 18-годишна възраст./, Съдържание, което има авторски права, търговска марка, поверителност, публичност или други лични или частни права, Шокиращо, сензационно, неуважително или прекалено насилствено съдържание, Оборудване за наблюдение като шпионски камери и т.н, Рекламите не трябва да съдържат лоша граматика и пунктуация, Заеми или парични аванси, Шпионски софтуер или злонамерен софтуер, Забранени финансови продукти и услуги. Предполагам, че вече се ориентирахте какво точно сте нарушили, за да Ви спрат рекламите или изцяло рекламния акаунт. Имайте предвид, че новата политиката за рекламиране във фейсбук влезе в сила от април 2018г. Какво да правите, когато вече са спрели рекламите Ви или са Ви блокирали рекламния акаунт? По мое мнение най-често се спират реклами за авторски права. Ако продавате дрехи- реплики на световноизвестините марки, Ви съветвам, да спрете да рекламирате дрехите с марките. Пускайте реклама на продукти без марки с линк към галерия, където клиентите могат да Видят и другите стоки. Може да рекламите Ви да бъдат спрени и поради липса на средстава в картата, която сте посочили. Тогава спират рекламите, спират акаунта, догато не вкарате пари и платите. След като си платите, всичко сеКликнете на елемента, за да промените стилa или важни настройки. С двоен клик ще редактирате текста. 
Натискате Опитай отново.   

Ако обаче се стигнали на етап блокиран рекламен акаунт, имате 2 възможности: Да се свържете със съпорта на фейбсук и да се опитате да Ви го възстановят и активират, или да си създадете нов рекламен акаунт през бизнес мениджъра. Най-вероятно рекламният акаунт, от който сте създвали рекламите си е личният Ви рекламен акаунт. Ако сте рекламирали с „boost post“, то рекламите ви са тук: 
След като вече знаете ID на рекламния си акаунт, може да пишете на съпорта на фейсбук да разгледат молбата Ви за възстановяване на рекламния акаунт. Ще е нужно да им предоставите ID на рекламния акаунт. Ако Ви откажат активиране, а това се случва в над 90% от случаите, е време да си създадете собствен business manager. Това може да го направите от тук: https://www.facebook.com/business/help/1710077379203657 В бизнес мениджъра вкарвате данните на бизнеса си, метода на плащане/ обърнете внимание дали не са Ви блокирали самата карта, която сте ползвали в личния рекламен акаунт, ако е така извадете си нова/, вкарвате страницатa/ите си и действие. 🙂 🙂 🙂
  * ВАЖНО: Ако фирмата Ви е регистрирана по ДДС може да си вземате фактура за изразходваната сума за реклама. ** Тук може да си проверявате дали изображенията, които ще използвате за бъдещи реклами отговарят за изискваният на % отношение изображение: текст. Това е важно, за да знаете дали бъдещата ви реклама ще „тръгне“ нормално или ще имате проблеми. Надявам се да съм била максимално ясна и полезна днес. Ако въпреки всичко не успявате да се справите с това сами, може да се свържете с мен за лична консултация. Не се притеснявайте, ако не сте във Варна. Нужен Ви е само компютър с инсталиран https://www.teamviewer.com/en/ и бърз интернет. Другото е моя работа.
Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.